Úvod > O nás > Tiskové zprávy > Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Tominová na návštěvě v OP Brno

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Tominová na návštěvě v OP Brno

Dne 24.6. 2016 navštívila na pozvání předsedy výboru Asociace občanských poraden (AOP) Hynka Kalvody paní ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Občanskou poradnu Brno (OP Brno), členskou organizaci AOP. Po úvodním představení se všech zúčastněných, ředitel OP Brno David Oplatek stručně představil práci této organizace, kterou za rok 2015 navštívilo 2418 klientů s 4306 dotazy. Nejvíce dotazů v této poradně se pak týkalo občanského soudního řízení a jeho alternativ, občanskoprávních vztahů, problematiky rodiny a mezilidských vztahů, bydlení.

unspecified

Paní ministryně se během své návštěvy nejvíce zajímala o strukturu klientů občanské poradny (OP), dále o problémy, s jakými lidé nejčastěji do OP přicházejí. Ministryně Marksová se dále informovala na postavení a roli občanských poraden v rámci pomoci lidem s vyplňováním návrhů na oddlužení. Za přínosné paní ministryně považovala možnosti občanských poraden v mapování sociálních problémů lidí žijících v ČR. Paní ministryně zdůraznila zájem na monitorování sociálních problémů dětí opouštějících zařízení pečující o ohrožené děti a monitorování sociálních problémů mládeže, která opouští ústavní zařízení z pohledu členských občanských poraden.

Hynek Kalvoda

předseda výboru Asociace občanských poraden