Skip to main content

Občanská poradna České Budějovice se zapojila do projektu

Občanská poradna při Jihočeské rozvojové o.p.s. poskytuje poradenství v oblasti dluhové problematiky v průběhu celého roku.

Občanská poradna při Jihočeské rozvojové o.p.s. se i letos zapojila do projektu Dluhové poradenství, který je již od roku 2007 financován Československou obchodní bankou, a. s. Jihočeské novinky informovala Mgr. Jana Špulková manažerka marketingu.

Cílem projektu je zlepšovat finanční gramotnost občanů České republiky. Občanská poradna za tímto účelem poskytuje bezplatné poradenství v oblasti finanční gramotnosti a problematiky dluhů. V rámci této činnosti jsou rovněž distribuovány letáky projektu a prováděn měsíční sběr statistických dat, uvádí Jana Špulková.

Za první pololetí roku 2012 navštívilo naši Občanskou poradnu celkem 302 klientů. S těmito klienty se uskutečnilo 540 konzultací. Z celkového počtu pak 244 klientů řešilo problémy s dluhy a proběhlo s nimi 285 konzultací. V prvním čtvrtletí jsme realizovali 159 konzultací se 137 klienty a ve druhém čtvrtletí 126 konzultací se 107 klienty, upřesňuje Jana Špulková

Občanská poradna při Jihočeské rozvojové o.p.s. poskytuje poradenství v oblasti dluhové problematiky v průběhu celého roku. Radu je možno získat osobně, v určených konzultačních hodinách, telefonicky či emailem, sdělila Jana Špulková.